Ezeket a sportokat kerüld, ha visszereid vannak

Első és legfontosabb: visszeres lábbal is szabad sportolni, sőt, a mozgás különösen jót tesz a vénáknak, a vérkeringésnek. Az viszont nem mindegy, hogy mit sportolunk. Összegyűjtöttük, melyek azok a sportok, amelyeket jobb elkerülni.

A visszérbetegség kialakulásának egyik velejárója a megnövekedett vénás nyomás, ezért azokat a sportokat, amelyek fizikai megterheléssel járnak, nem árt, ha elkerüljük.

A súlyemelés, testépítés, erőemelés, kettlebell, az egyes küzdősportok és a CrossFit jelentős erőfeszítést igényelnek, miközben többször vissza is tartjuk a lélegzetet, ezáltal csökkentve a véráramlást a szív felé. Ha mindenképpen edzésre akarjuk adni a fejünket, tanácsos, ha kompressziós harisnyában tesszük mindezt.

A tenisz, a kosárlabda, a röplabda és a többi kemény talajon végzett sport, illetve azok, amelyek gyors tempójú ugrálással, irányváltással, rázkódással járnak jelentősen megterhelik az ereket, ezért mellőzendők.

Azok a sportágak, amelyek ütődéssel járhatnak, mint például a futball, a rögbi, jégkorong vagy az amerikai foci, belső vénás sérülések miatt rejtenek magukban kockázatot.

Érdemes elkerülni a meleg környezetben sportolást, beleértve a vastag, szoros ruházatban való mozgást is, mint például a forró jógát vagy az infrakerékpározást, mert a visszerek hő hatására még jobban kitágulhatnak.

Ha visszérbetegségben szenvedünk, de betartjuk ezeket az ajánlásokat, és tudatosan sportolunk, továbbra is élmény lehet a mozgás. Bármilyen sportágba vágjunk is bele, nem lehet elégszer hangsúlyozni a bemelegítés és a nyújtás fontosságát, amely visszér esetén is sok gondtól menthet meg minket.

De hogy ne csak a kerülendő sportokról legyen szó, ebben a cikkben (LINK) egy csokorba szedtük a visszérrel is javasolt sportokat. Jó mozgást!

Scroll to Top