5 vénabarát reggeli, amivel garantáltan frissen indul a nap

Az, hogy mit eszünk, hatással van az egészségünkre, ezáltal pedig vénáinkra is. Éppen ezért nem mindegy, mivel kezdjük a napot! íme néhány vénabarát ötlet reggelire.

Egy tál zabpehely

A magas rosttartalmú, változatos étrend a legtöbb krónikus betegség esetén az elsők között szerepel az életmód tanácsok listáján. Szerencsére a világ egyik legnépszerűbb reggeli étele történetesen az egyik legmagasabb rosttartalmú is. A rostok rendszeres fogyasztásával emellett elkerülhető a székrekedés, ami a vénákra nehezedő nyomást növelné. Nagyon jó oldható rostforrás még a borsó, az alma és a répa is.

Gyümölcsök, zöldségek

Ha a kedvenc reggeli gyümölcsökről van szó, a grapefruit évtizedek óta a lista előkelő helyén szerepel, és kifejezetten érbarát reggeli. A citrusfélék flavonoidokat tartalmaznak, amelyek kifejezetten előnyösek a vénák szempontjából (bár gyógyászati hatást csupán a táplálékkal bevitt mennyiséggel nem lehet elérni). A sok flavonoidot tartalmazó gyümölcsök közé tartozik az eper, a szőlő, a mangó, a papaya, az alma, a szeder és a narancs, míg a zöldségek közül kiemelkedő flavonoid-forrás a paradicsom, a brokkoli, a hagymafélék, és a spenót.

Hagymás és kaliforniai paprikás omlett

A piros kaliforniai paprika nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, valamint C-vitamint, amely nélkülözhetetlen az erős és egészséges vénákhoz. Adj hozzá egy kevés hagymát, hogy extra védelmet nyújtson.

Hajdinapalacsinta

Ha szereted reggelente palacsintával indítani a napot, a hagyományos liszt helyett készítheted hajdinával is. Minden csésze hajdina körülbelül 17 gramm élelmi rostot tartalmaz. A hajdina emellett rutint is tartalmaz, amely ugyancsak erősíti a vénák falát.

Zöld tea

Sokak kedvelt reggeli itala kiváló választás, ha a kávé helyett egészségesebb alternatívát keresünk. A zöld teának számos jótékony hatása ismert, amit magas antioxidáns tartalmának köszönhet.

Scroll to Top