Három vádlinyújtó gyakorlat, amit az irodában is megcsinálhatsz

Az irodában sokszor képesek vagyunk órákon keresztül egyhelyben ülni, anélkül, hogy felállnánk a székünkből. Ennek a lábaink biztosan nem örülnek, így, ha tehetjük, mozgassuk meg őket időről időre.

Nem kell hosszú és nehezen kivitelezhető gyakorlatokra gondolni! Hoztunk rögtön hármat is, amit az irodában is könnyen elvégezhettek!

  1. Keressetek egy lépcsőt vagy bármilyen fellépőt és álljatok rá a talppárnák elülső részével úgy, hogy a sarkatokat szépen lassan leengeditek. Nyugodtan kapaszkodjatok a falba vagy a korlátba, ha nehezen megy az egyensúlyozás. Körülbelül 2-3 percet szánjatok a gyakorlatra, majd picit dinamikusan lépcsőzzetek 3-4 fokot fel és le.
  2. Tegyétek a lábaitokat szorosan keresztbe egymáson. Kezeiteket kulcsoljátok össze hátul a medencecsonton, mellkasotokat nyomjátok ki és döntsétek előre a felsőtestet! Így nemcsak a vádli nyúlik, hanem a teljes combhajlító is!
  3.  Keressetek egy falfelületet, aminek kényelmesen neki tudtok támaszkodni a két tenyeretekkel, mellkasotokkal a fal irányába nézve! Álljatok a faltól kartávolságra! Az egyik lábatokkal lépjetek ki hátra annyira, hogy éppen ne tudjátok letenni hátra a sarkatokat.
Scroll to Top